Săptămâna ”Școala Verde” 2024

Elevii Școlii Gimnaziale Vetiș, au încheiat cu succes „Săptămâna Verde”.
Pe parcursul acestei săptămâni, elevii au descoperit importanța apei în natură și în viața noastră. Au încercat să transmită mai departe cât de important este să trăim pe o planetă curată, înconjurați doar de frumusețile naturii. Cu mânuțele lor mici au sădit flori și au igienizat împrejurimile școlii.
Au pornit apoi la pas prin natură într-o excursie la Grădina Botanică din Jibou, Grădina Zmeilor și pe urmele istoriei la Cetatea Porolissum. Au vizitat Grădina Zoo din Oradea, Cetatea din Oradea si Peșterea Urșilor. S-au organizat vizită la Asociație Seva Sana din Ardud.
„Minte sănătoasă în corp sănătos” a fost activitatea în care copiii au gătit salate și mâncăruri sănătoase.
Și, pentru că Sărbătorile Pascale se apropie, copiii s-au pregătit cu multă bucurie de acest eveniment, confecționând decorațiuni.
In ultima zi curtea școlii s-a transformat intr-o podium de moda pentru elevi. Aceștia au defilat în costume din materiale reciclabile pentru a ne atrace atenția asupra importanței protejării mediului încunjurător. La finalul defilării elevii au fost răsplătiți pentru efortul lor cu diplome .
Prin toate aceste activități, elevii au încercat să transmită un mesaj: „Natura e casa noastră și trebuie să avem grijă de ea!”